dromen, doelloos leven, depressie, gedachten, negativiteit, zelfkritiek, twijfelen aan jezelf, slecht zelfbeeld, burnout, angst, niet goed genoeg zijnIn wat voor omstandigheden zou jij willen leven?

Weet je wat mij opvalt? Ik kom maar heel weinig mensen tegen die echt weten wat ze willen.

Heb je daar wel een beeld van? 

Veel mensen hebben daar helemaal geen idee van. Ze zijn er helemaal niet mee bezig.

Ze zitten vast in de dagelijkse sleur en worden volledig opgeslokt. Ze hebben de indruk dat er geen ruimte is voor een andere mogelijkheid laat staan dat ze daarover nadenken. Maar happy zijn ze niet. Is dat ook zo voor jou?

Als geld nu eens geen factor zou zijn….

En als je ze vraagt: Wat zou je doen als geld geen factor zou zijn?  Dan antwoorden 9 van de 10 dat ze iets heel anders zouden doen dan wat ze op dit moment hun leven noemen.

Stel jij jezelf eens deze vraag. Wat is jouw antwoord?

Het tragische is dat we onze dromen en wensen hebben opgegeven. Er was eens een laaiend vuur van verlangen, maar als daar nog iets van over is is het meestal niet meer dan een waakvlammetje.

Iets dat ergens achterin zit te knagen. Het maakt je toch onrustig of laait op als je iemand ziet die wel zijn droom achterna gaat. 

Door het niet meer hebben van een duidelijk en vurig verlangen heeft je leven geen richting meer. Je zet jezelf vast en waait mee met de wind, maar je komt nergens.

Ken je het volgende gezegde? 

Als je geen haven kiest, heb je nooit een gunstige wind!

Ik ben een zeiler en deze uitspraak maakt het heel duidelijk voor mij. Het maakt niet uit wat je kiest als je maar iets kiest.

Het hoeft ook niet je bestemming te zijn, die haven. Sterker nog, dat zal nooit gebeuren. Je komt namelijk nooit aan. Je bent altijd op reis, onderweg.

Want als je die haven waarvan je dacht dat het je einddoel zou zijn hebt gehaald, komt er altijd weer een moment dat je naar een andere wil trekken. 

Durf weer te dromen!

Wat ik hiermee wil zeggen is, wees niet bang om te kiezen. KIES IETS!

Iets waarvan je hartje een beetje sneller gaat kloppen, dat uitdagend is.

Zodra je dat doet gebeurt er iets! Je leven krijgt weer richting. En als je in actie komt, de eerste stap zet op weg naar je doel, is er ook weer beweging! 

Probeer het, hoe klein je doel ook is. Doe jij jezelf dat plezier?

Daarnaast doet het nog heel veel meer. Dat legt Alan Watts veel beter uit dan ik het kan. Hij weet het zo fantastisch onder woorden te brengen!

Laat je inspireren door deze korte video en ik hoop dat je heel anders tegen het hebben van verlangens en dromen aan gaat kijken!

Wat zou jij doen als geld geen factor was?
Laat het hieronder weten! Ik ben heel benieuwd!

René

 


  2 replies to "Weet jij wat je wil?"

  • Erica

   Ik zou als geld geen rol zou spelen zou ik veel reizen en avonturen meemaken ik ben een puber van 14 jaar en ik schaam mij dat ik veel fantasie heb ik kijk pokémon en superhelden serie’s niets voor mijn leeftijd denk ik dan maar ik wouw dat het zoals in een film was een echte liefde die echt naar je luister en je helpt waneer het nodig is een verschil kunnen maken voor mensen mensen helpen veel avonturen mooie en slechte ervaringen (ik ben even gestopt met schrijven want dit is echt een uitlaapklep) ik wil gewoon dat het is zoals in een film het interessante spannende leven een echt verschil maken zoals in de superhelden serie’s maar dat kan niet denk ik ik wil dit gewoon ergens kwijt en wat advies krijgen van iemand die ik hiermee kan vertrouwen een diep gesprek kunnen voeren met iemand maar dat kan ook niet het leven is volgens mij niet zoals in die films en serie’s dat weet ik maar ik wouw dat het zo was ps. die superhelden serie’s waarover ik het had dat het zoals in die serie’s zou willen zijn zijn supergirl en de flash als je je dat afvroek

   Omg dat deed zoveel deugt

   • René Arns

    Hai Erica,

    Nou dat is een hele stroom die je uit.
    Op jouw leeftijd is het nog allemaal erg zoeken en ik snap dat je daar over fantaseert. Dat is heel normaal. En dat je naar superhelden series kijkt is helemaal niet gek hoor. Ga maar eens kijken in de bios wie er allemaal in de zaal zitten bij Superman, the Avengers en Captain America. Van jong tot oud hoor.

    Dat je een leven zou willen zoals in de film snap ik ook, maar dat is niet hoe het leven is. In een film zie je in vogelvlucht een heel avontuur zich ontvouwen. In twee uur twee jaar of zo. In het echte leven is het tempo heel anders en gelukkig maar, want dat film tempo is niet bij te houden, geloof me.

    Wat ik mooi vind is dat je iets voor een ander wil betekenen. Daar hoef je geen superheld voor te zijn. Mandela en Ghandi waren ook heel gewone mensen maar wat ze onderscheidde is dat ze een rotsvaste overtuiging hadden, ergens echt in geloofden en er voor gingen, ook al zat het nog zo tegen. Dus als jij iets kunt vinden waar je hart echt sneller van gaat kloppen, waar je ongelofelijk enthousiast en geïnspireerd door raakt en een echte doorzetter bent, dan wordt jij ook een held voor andere mensen.

    Neem je tijd om je weg te vinden en probeer van alles. Ga erop uit en zoek het uit. Dat is tegenwoordig al heel makkelijk met internet, maar kom wel van je stoel af. Het gaat om het echte leven, met echte mensen omgaan en relaties aanknopen en ook door schade en schande wijs worden. Wees niet bang te falen, want zonder falen is succes niet mogelijk, is een voorwaarde.

    Tot slot: Weet dat je uniek bent. Er is er maar één zoals jij. Er is er maar één met de talenten die jij hebt. Er is er maar één die de bijdragen gaat leveren en het leven gaat leven dat jij gaat doen. Jouw bijdrage is hoe je het ook doet essentieel en precies wat die moet zijn. Dus heb er vooral vertrouwen in dat je altijd de juiste dingen doet, ook al zul je soms denken dat dat niet zo is. Op de lange termijn zal je duidelijk worden dat dat waar is.

    Ik wens je veel succes met het vinden van je weg, wetende dat je al op de juiste weg zit 😉
    En geniet van de reis, daar gaat het om, niet om het doel!

    Warme groet,
    René

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.