Stel je voor. Je bent enthousiast en afgestudeerd psycholoog. Tijdens je studie vertelt iemand je over een ‘rare kloptechniek’ en alleen die opmerking al doet je wenkbrauwen rijzen en je haalt je schouders op. Je wilt daar verder niets van weten.

Tijdens je onderzoek hoor je van die persoon weer iets over die techniek. Weer geen interesse. Dan geef jeen keer een college waarbij deze persoon aanwezig is en iemand in de zaal krijgt een paniekaanval. De persoon schiet te hulp en neemt de studente mee de zaal uit om te gaan helpen met de paniekaanval.

Na ongeveer 5 minuten komen ze beide de zaal weer in en de studente is volkomen rustig. De psychologe denkt dat haar hulp vast iets van medicatie in de broekzak had zitten zoals valium of zo.

Na afloop van het college als iedereen de zaal uit is vraagt ze hem: Wat heb je gedaan? Hij antwoord: Dat rare kloptechniek ding waar ik je over heb verteld. Nu raakte ze geïnteresseerd.

Dit is het begin van het verhaal van Peta Stapleton die je in deze TED Talk in een 15 minuten uitlegt wat EFT eigenlijk is, waarom het werkt en wat het precies doet. Ze heeft veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met als specialisatie eetstoornissen en eet-verslavingen. Ze noemt dit een revolutie in de therapie wereld en de cijfers die ze noemt en wat ze laat zien doen daar recht aan.

Dit is vooral interessant als je wilt afvallen of al vele pogingen hebt gedaan om dat te doen, niet kan stoppen met snoepen, gek bent op chocola en daar echt teveel van eet en dat niet onder controle hebt en nog veel meer…


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.