Al vele jaren (meer dan 20 jaar) heb ik last van angsten en onrust in met name situaties waarbij ik de controle niet heb (vliegtuig, lift, maar ook bijv bij drukke gelegenheden) en situaties waarbij ik me ontheemd voel (bijv ver van huis zijn of ergens helemaal alleen zijn).

Via via ben ik gewezen op de EFT, of kloptherapie. Zo ben ik uiteindelijk bij René terecht gekomen. In het begin vond ik het lastig aan te nemen dat zoiets kon werken, omdat het gewoon te simpel was. Dat kon toch niet waar zijn?

Gaandeweg merkte ik toch dat het enig effect had. Het kloppen tijdens het  benoemen van de angsten en gedachten die deze veroorzaken zorgt voor een zekere rust en laten de gedachten iig sterk verminderen. Het is een techniek die je dus overal kunt toepassen en altijd bij je hebt.

Zo ook mijn ademhaling. Ook de korte ademhalingsoefeningen helpen me vaak als ik weer spanning voel. Het heeft even geduurd voordat we een doorbraak hadden bij mij.  Met jouw geduld en uitleg hebben we dat toch kunnen bereiken. Zo snap ik nu ook waar het vandaan komt (traumatische ervaring toen ik 9 was) en dat het mijn eigen onderbewuste is dat mij probeert te beschermen, maar daardoor helaas ook beperkt. Daar aandacht aan geven is de weg.

Het heeft me (nog) niet opgeleverd dat mijn angsten volledig zijn verdwenen, maar het gaat zeker beter met mij (angsten in veel minder situaties en minder angst in bepaalde nog steeds lastige situaties). En belangrijk is dat ik het kan voortzetten en daarmee nog steeds vooruit gaan.

Zoals jij vaak zei, als je blijft doen wat je deed blijf je krijgen wat je kreeg! Dus het is aan mij om aandacht aan mezelf te blijven schenken en de kloptechniek en ademhalingsoefeningen te blijven toepassen voor nog meer vooruitgang!

Dank René voor de tijd die je genomen hebt om mij te helpen en mocht ik gaandeweg toch nog een keer vastlopen en jouw advies nodig hebben, dan hoop ik dat ik bij je aan mag “kloppen”  voor een korte sessie om weer verder te kunnen.

grtjess,

Ayla


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.