Welk boek raadt jij me aan? Dat is een vraag die ik vaak krijg. En daar is niet zo 1,2,3 antwoord op te geven aangezien we allemaal verschillende vragen hebben waarop we antwoord willen.

Laatst stelde een van mijn cliënten mij weer die vraag. Toen realiseerde ik me dat het wel eens een goed idee kon zijn  om mijn Top 10 van boeken eens op te schrijven. En ik vond dat heel leuk om te doen.

Ik hoop dat je daar iets aan zult hebben en misschien heb jij ook nog goede tips voor mij! Die zou ik heel graag hebben, want dan heb ik ook weer een goed boek om te lezen, OK? Deal?

Mijn Top 10 vindt je hieronder.

Ik hoop van harte dat je er iets aan zult hebben en dat het je net zo mag inspireren als die boeken mij hebben geïnspireerd!

Ik vond het overigens nog een hele opgave om me tot deze 10 te beperken en kan me zo  maar voorstellen dat ik volgende week een andere keuze zou maken.


10: Ik moest dood gaan om mezelf te genezen – Anita Moorjani

Een bijzonder verhaal van een vrouw in Hongkong die overlijdt aan de gevolgen van kanker. Maar ze komt terug en wat er daarna gebeurt is een werkelijk mirakel. Het is een van de best onderzochte en gecontroleerde bijna dood ervaringen. Erg indrukwekkend!

9. De Wet van de Aantrekking – Esther en Jerry Hicks.

Abraham Hicks is een collectief van intelligenties die via Esther een communicatie kanaal hebben gevonden om hun kennis van de Wet van de Aantrekking met ons te delen en ons te instrueren hoe daar mee om te gaan. Op deze kennis is de  bekende film The Secret gebaseerd.

8. Eindeloos Bewustzijn – Pim van Lommel

Cardioloog Pim van Lommel kwam al vroeg in zijn carriere in aanraking met mensen die klinisch dood waren geweest en bijzondere ervaringen hadden. Hij raakte pas echt geinteresseerd toen uit controleerbare feiten bleek dat dit geen hallucinaties waren. Dit leidde er uiteindelijk toe dat hij een baanbrekend onderzoek heeft uitgevoerd naar Bijna Dood Ervaringen over een periode van 20 jaar. Dit boek is een verslag van alles wat hij daarin is tegengekomen. Zeer interessant vooral ook door de vele getuigenissen die erin zijn opgenomen!

7. Onverwacht Inzicht – Jill Bolte Taylor

Jill is een amerikaanse hersenspecialist die in 1996 een hersenbloeding krijgt. In dit boek vertelt ze haar wonderlijke verhaal en hoe zij volledig herstelde van een toestand waarin ze volgens de specialisten weinig tot geen kans had. Dat proces duurde acht jaar, maar ze staat nu beter in het leven dan ooit te voren!

6. De Verdwijning van het Universum – Gary Renard

Gary zit in de diepste put als hij in wanhoop om hulp vraagt aan God. En tot zijn stomme verbazing verschijnen er op een dag twee mensen op zijn bank, zomaar uit het niets. Na wat bekomen te zijn van de eerste schrik leggen ze, een man en een vrouw, hem uit dat zijn hem komen helpen. Wat daarna volgt is zeer bijzonder en leerzaam. Het boek heeft een nauwe verbintenis met de Cursus in Wonderen, die ik ook bijzonder aanbeveel.

Dit is het eerste boek in een reeks van drie!

5. De Weg van de Vreedzame Krijger – Dan Millman

Dan Millman is turnkampioen en is bezig om zich te kwalificeren voor de olympische spelen, als hij een ernstig motorongeluk krijgt en zijn been verbrijzeld. Hij ontmoet echter een leraar en weet op wonderbaarlijke wijze te herstellen onder zijn leiding. Dit is een waargebeurd en ongelooflijk indrukwekkend verhaal. Het is ook verfilmd: The Way of the Peaceful Warrior.

4. Geweldloze Communicatie – Marshal Rosenberg

Marshal Rosenberg heeft al in allerlei conflicthaarden in de wereld geholpen om tot een overeenstemming van de strijdende partijen te komen. Zijn simpele maar o zo doeltreffende wijze van communiceren wordt in dit boek helder uitgelegd. Ga er mee aan de slag en je zult ervaren hoe effectief dit is!

3. De Biologie van de Overtuiging – Dr. Bruce Lipton.

Bruce Lipton  is een celbioloog die 30 jaar onderzoek heeft gedaan naar wat de cel nu precies stuurt. Hij is tot verrassende ontdekkingen gekomen, die ideëen hierover op losse schroeven zet. Kom tot diezelfde ontdekking door dit boek te lezen en leer wat het voor jou kan doen in je dagelijkse leven. Dit is baanbrekend!

2. De kracht van het NU – Eckhart Tolle

Dit is inmiddels denk ik wel een klassieker. Dit boek van Eckhart Tolle maakt je duidelijk dat je niet in het NU leeft maar juist daarbuiten. En daardoor is het een hectisch bestaan. De vrede en het geluk waar je non-stop naar hunkert en op zoek bent, is alleen in het NU te vinden. Dit boek geeft antwoord op al je levens- en zingevingsvragen en reikt je een manier aan om meer in dat NU te komen. Echt een heel grote aanrader!

1. De Meesters van het Verre Oosten – Baird T. Spalding

Dit is bij verre het meest bijzondere boek dat ik ooit heb gelezen. Het is al heel oud (1953) maar ongekend en tijdloos bijzonder. Het is het verslag van een wetenschappelijke expeditie die rond de eeuwwisseling van 1800 naar 1900 afreisde om contact te maken met yogi’s in het verre oosten (Tibet, Nepal, China) om daar onderzoek te doen. Het heeft ruim 50 jaar geduurd voordat Spalding de bijzondere bevindingen aan het papier durfde toe vertrouwen. Waarom? Omdat hij bang was voor zijn reputatie als wetenschapper. Ze zouden hem voor gek verklaren. Dit boek heeft mijn wereld op zijn kop gezet en tot op de dag van vandaag maakt het nog steeds indruk. Ik heb het al meerdere keren gelezen en het blijft boeien!

Dit is mijn Top 10 van dit moment.

Volgend jaar ziet hij er zeker anders uit. Waarom? Omdat dan op nummer 1 mijn eigen boek staat dat ik dit jaar ga uitgeven. En in dat boek staat alles dat ik aan inzichten heb verkregen, door o.a. deze boeken, helder bijeen gebracht, zodat jij niet al die boeken hoeft te lezen.

Het is mijn doel met dat boek om je in één klap onomstotelijk duidelijk te maken wie je wel niet bent. En als je dat kunt bevatten, is een transformatie onvermijdelijk.

Ik ben zelf ook altijd op zoek naar inspirerende lectuur. Op de meeste titels ben ik door anderen geattendeerd, en dat heeft me enorm geholpen.

Heb jij ook nog een paar tips voor mij? Laat hieronder de titel(s) achter van jouw meest indrukwekkende boeken).

Alvast  bedankt!                                                                                     

arrow

Enne. . . . veel leesplezier en inspiratie gewenst!!

René

 


  31 replies to "10 Boeken die mijn leven hebben veranderd!"

  • Harry

   Beste Rene,

   De Bijbel op de eerste plaats, daarna een gedeelde twee en drie: de boeken van Carlos Castaneda, in één woord briljant, en de boeken door karl may geschreven, de helden van mijn jeugd die wat dat betreft nooit voorbij gegaan is!
   Dan Milman s boeken zijn ook heel goed. En wat dacht je dan van Richard Bach? En: John A. West: Tempel van de mens. Ik zit al lang op een tiental…
   hartelijke groet, Harry

   • René Arns

    Hai Harry,

    Je maakt mooir jeugdherinneringen in mij wakker door de boeken van Karl May te noemen. Wat heb ik daarvan genoten, ik heb ze ook verslonden.
    En ik heb van jou nb een boek van Carlos Castaneda gekregen, erg indrukwekkend vond ik dat ook.
    En Richard Bach ja, die had ik net niet in de top 10 staan. Ik ben alleen de derde titel kwijt naast Jonathan Livingston Zeemeeuw en Profeet tegen wil en dank. Weet jij die titel nog, zou hem nog eens graag lezen?

    Groet,

  • Vincent

   Beste Rene
   5 van je boeken heb ik gelezen.
   Zou ik naar een onbewoond eiland gaan met slechts 1 boek dan nam ik “En cursus in wonderen” mee.
   Je boek met stip op 1 voor volgend jaar ook gelezen maar nog niet toegepast.
   Ik heb niet direct angst om weg te kloppen, dus ik weet nog niet hoe ik het moet aanpakken en zal je vast wel consulteren.
   Ik heb meer een gevoel van eenzaamheid, er alleen voorstaan, een gevoel van ik ben niet gelukkig, is was niet gelukkig en ik zal wel niet gelukkig worden.
   Maar hoe pak je dat in jouw systeem aan?
   met vriendelijke groet
   Vincent

   • René Arns

    Hai Vincent,

    De cursus in Wonderen heb ik ook gelezen. Zeer waardevol!

    M.b.t. je vraag. Een gevoel dat er iets ontbreekt aan je geluk is ook prima op te lossen. Ook daar zitten angsten onder. Die zijn echt niet zo moeilijk op te sporen. Ik zou zeggen maak gebruik van het aanbod dat ik je in het boek doe, dan zul je dat ontdekken!

    Warme groet,

  • Jeanny Severijns

   1. Dr. Henry Cloud/Dr. John Townsend, Grenzen;
   2. Bijbel;
   3. Boeken van Alice Miller o.a. Het drama van het begaafde kind; 4. Boeken van Francine Shapiro (lijkt veel op EFT);
   5. Lulu Wang, Het tedere kind;
   6. Gail A. Hornstein, Agnes’s Jacket;
   7. Jan Storms, Destructive relaties op de schop.
   8. De Dalai Lama, Geloven in harmonie;
   9. Colm O’Gorman, De man die de paus aanklaagde;
   10. Dr. David Servan Schreiber, Uw Brein als MEDICIJN.

   • René Arns

    Hai Jeanny,

    Wat een kado is dit, niet één titel maar je hele top 10!
    Nummers 2 4 en 10 ken ik. Maar de rest is nieuw en ga ik onderzoeken.
    Bedankt voor de tips!

  • Jean

   in ‘Geven en Nemen’ vertelt Adam Grant over Gevers en Nemers en over Uitruilers (wat de meesten van ons zijn). En hoe je kan helpen de wereld te veranderen door zelf meer en meer gever te worden. Maar ook hoe je je als gever staande kan houden zonder voetveeg te worden.
   Wel zijn het hele lappen tekst waar dor de bomen nog amper het bos te onderscheiden is.
   Maar ik heb het samen gevat en kan het je eventueel bezorgen.

   • René Arns

    Jean, Heel erg bedankt voor de suggestie en ik ben zeker geinteresseerd in je samenvatting. Kun je die sturen?

    Groet,
    René

  • L.B.

   Dag René,

   Enkele titels… ‘van alles wat’:
   * Elisabeth Kubler-Ross ….. Lessen voor levenden.
   * Rene Diekstra ….. Als leven pijn doet.
   * J. Bernlef …… Hersenschimmen.
   * Hermann Hesse …. Siddhartha.

   Veel leesplezier.

   • René Arns

    Geweldig bedankt! Daar zitten er een paar bij die ik nog niet ken, heel fijn.

  • adriana nani

   het book autobiografy of a yogy from yogananda , heeft my english geleerd en vertouwen gegeven op mn instickt te leven . andere titels weet ik niet uit mn hoofd. sorry . ik vond het lkoppen by jouw erg goede informatie en eindelijk 2 dagen geleden is mn oor minder geworden. nog heel harrtelijk bedankt zou dat nog een keer willen meemaken voordat ik weer de wildernis in trekt love always nani

   • René Arns

    Hai Nani,

    Bedankt voor je bijdrage. Indrukwekkend inderdaad wat Yogananda heeft verteld over zijn leven. Wat is er niet mogelijk?

    En heel blij te horen dat je baat hebt bij het kloppen. Je weet me te vinden dus kom gerust nog een keer langs! Tot dan!

    Warme groet,

  • Gitta

   Hoi René,

   Voor mij zijn dat o.a.
   * Het Tibetaanse Boek van leven en sterven – Soygal Rinponche (!!!!!!!!)
   * Een nieuwe aarde – Eckhart Tolle (De Kracht van het NU heeft mij als eerst laten ontwaken)
   * Het Anti kanker boek – David Serven Schreiber
   * De alchemist – Paulo Coehlo

   Het filmpje van Jill Bolte Taylor heb ik een tijd geleden op Ted gezien, prachtig verhaal.
   Heel , heel lang geleden heb ik de Celestijnse belofte gelezen. Die vind ik ook wel in he rijtje thuis horen.
   Veel en mooi leesplezier.
   Groetjes!

   • René Arns

    Hai Gitta,

    Ontzettend bedankt. Het Dodenboek heb ik ook, is inderdaad ook een heel bijzonder werk!
    En een Nieuwe Aarde van Eckhart Tolle is ook een indrukwekkend boek. je ziet hoe moeilijk het is om een top 10 te kiezen!

    Warme groet,
    René

  • Karin

   Ja sommige boeken uit de lijst kende ik en vind ik ook tot de top 10 te behoren.
   Een boek dat mij erg heeft geïnspireerd was ” The Fountainhead”
   Van Ayn Rand. Zij was ervan overtuigt dat individualisme belangrijker is dan collectivisme.
   In de zin van: Dat je voor jezelf moet instaan in plaats van jezelf altijd aan te passen, dat je leeft vanuit wat je dromen, wensen, waardes en wat je behoeftes zijn en niet alleen maar wat je denkt dat van je verwacht wordt. De druk van het sociale omgeving wordt steeds groter, als je niet goed je grenzen kunt aangeven is dat natuurlijk een dilemma, dit boek is 1943 geschreven maar dit dilemma is nog steeds actueel. Veel plezier met lezen!

   • René Arns

    Hai Karin,

    Heel erg bedankt. Die kende ik nog niet en lijkt me een heel wezenlijke boodschap.
    Weer een boeiend boek erbij!

    Groet,
    René

  • Karin

   Okay, ik heb nog een boek wat echt behulpzaam is, van Lynn Grabhorn, ” Excuse me, your life is waiting”,
   Groet, Karin

   • René Arns

    Hai Karin,

    Die ken ik nog niet, en wat een uitdagende titel! Spreekt me aan.
    Nogmaals bedankt!

    Groet,

  • Karin

   Fijn, het gaat over de macht van gevoelens goed te benutten,
   Waarom brengen positieve gedachtes vaak geen echte resultaten?
   Groet, Karin

   • René Arns

    Hai Karin, bedankt!

    Je vraagt waarom positieve gedachtes geen echte resultaten brengen. De reden dat dat niet gebeurt heeft te maken met wat je werkelijke overtuigingen zijn. Positief denken is iets dat je met je bewuste geest doet. Je herhaalt en herhaalt, of affirmeert iets. Maar dat heeft pas echt gewicht en waarde als je dat als echte waarheid tot in het diepste van je wezen voelt, en niet alleen als een gedachte. Check dat maar eens bij je zelf. In hoeverre geloof je die positieve gedachte? Voel je twijfel of het wel voor jou gaat werken? Welke stemmetjes komen er in je naarboven als je dat wat je wenst uit? Als die negatieve stemmetjes er in welke vorm dan ook zijn, betekent dat dat je onbewust overtuigingen hebt die het geheel ontkrachten.

    En misschien vervelend om te horen, maar je onderbewuste runt je leven. Die is echt de baas. Als daar zulke overtuigingen zitten, is dat je werkelijkheid en als je die niet transformeert of loslaat, zal er ook niets veranderen.

    Het goede nieuws is dat dat wel kan. Ik weet dat omdat dat nu net is wat ik samen met mijn cliënten doe. Ik spoor bij hen al die beperkende onderbewuste overtuigingen op en ontkracht deze, waardoor er een wereld met nieuwe mogelijkheden voor ze open gaat. Echte transformatie, een feest om mee te maken.

    Is dat moeilijk en duurt dat lang? Nee, het is eigenlijk alleen een kwestie van doen.

    Ik hoop dat ik je hiermee een antwoord heb kunnen geven op je vraag. Zo niet hoor ik het graag.

    Warme groet,

  • Renée

   Wat een leuk idee, René! Ik heb er al een paar van op m’n leeslijstje gezet en De Celestijnse Belofte trek ik vanavond gelijk maar weer ‘ns uit de kast.

   Ik ben zelf een erge fan van fantasyboeken. Niet om de werkelijkheid te ontvluchten 😉 maar omdat daar dingen net wat minder ‘direct’ in (kunnen) worden beschreven. Er is veel over om zelf in en aan te vullen. Alle aspecten van je bewuste en on(der)bewuste worden lekker aan het werk gezet, zeg maar.

   Met fantasy praat je alleen vaak wel over series van boeken en daarom zal ik er maar twee noemen. 😉

   1 – Het Fionavar tapijt – Guy Gavriel Kay (3-delig)
   2 – Het Rad des Tijds – Robert Jordan (14-delig, de laatste 2 delen zijn afgemaakt door een andere schrijver: Robert Jordan is helaas voortijdig overleden)

   Groeten, Renée

   • René Arns

    Hai Renée

    Ik ben ook heel blij met alle geweldige tips.

    Die van jou ook weer. Heerlijk zo’n fantasy boek. Ben ik ook gek op. De boeken van Frank Herbert over de planeet Duin zijn ook van die boeken vol magie maar ook een mooie boodschap.

    Deze ken ik niet en ga ze erbij zetten. Leuk!

  • Alie van der Laan

   Hallo René,

   Dank voor je reactie op mijn Perenblog post “Schone schijn”. Ik heb je E-book inmiddels op mijn computer gezet en zal het binnenkort lezen. Wellicht een mooi boek om te lezen is mijn autobiografie “Lag het aan de perenvla? – in therapie voor angst en een fobie. Het is een verhaal over mijn zoektocht naar de oorzaak en oplossing voor mijn irreële angststoornis. Op mijn site http://www.laghetaandeperenvla.nl is alle informatie over mijn boek te vinden.

   Hartelijke groet,
   Alie Vissering van der Laan

   • René Arns

    Hai ali,

    Ik hoop van ganser harte dat je er wat aan hebt!
    Mocht je vragen hebben of meer willen weten, weet je me te vinden.

    Groet,
    René

  • Linda

   Wat een leuk idee is dit zeg!

   Heb een aantal titels op geschreven van jullie,
   ik heb er op dit moment 1 die mij te binnen schiet, waar ik ontzettend veel (!!!) aan heb gehad:
   Kracht door bewustwording van Sanaya Roman.
   ‘Een handleiding voor gevoelige mensen’
   Ben er gister weer aan begonnen na een jaar of 5 maar hij leest op dit moment weer heerlijk weg, ook omdat ik hem op dit moment hard ‘nodig’ heb…

   Ik hoop dat andere mensen ook wat aan dit boek hebben zoals ik heb gehad!
   Mochten er meer titels te binnen schieten dan plaats ik ze.

   Groeten Linda

   • René Arns

    Hai Linda,

    Ik ben ook heel blij met alle leuke en vooral waardevolle reacties. Krijg nu ook weer van jou een bijzonder waardevolle tip die ik zeer waardeer.

    En ik zie uit naar die andere titels die je nog te binnen gaan schieten.

    Maar alvast heel erg bedankt voor deze bijdrage!

    Warme groet,

  • Maria

   Dag allemaal,
   Hierbij mijn rijtje.
   De Biologie van de overtuiging van Bruce Lipton, maakte ook op mij veel indruk. Daardoor kon ik twee jaar geleden de werking van EFT gaan begrijpen.
   Ander fascinerend boek is Na dit Leven van Eben Alexander. Hij beschrijft daarin zijn bijna- dood-ervaring, Omdat ie zelf neurochirug is extra overtuigend.
   Boeken die voortbouwen op de inzichten uit de kwantumfysica, zoals dat van Bruce Lipton, laten mogelijkheden zien waar we ons nog maar nauwelijks van bewust zijn. Greg Braden kan daar ook mooi over schrijven. Bijvoorbeeld in Grenzeloos Bewustzijn. Het is ook heel leuk om naar filmpjes van hem op YouTube te kijken: hij is een begenadigd spreker en kan moeilijke inzichten heel helder uitleggen.

   Omdat veel trauma’s in de jeugd worden opgelopen, wil ik graag twee boeken aan de lijst toevoegen. Deze twee boeken hebben mij als moeder heel erg geholpen om het een beetje ‘beter’ te doen. Een aantal projecties en trauma’s van mezelf werd ik ermee bewust en kon ik denk ik toch vermijden om over te dragen. Het eerste boek heet Babies weten wat ze willen van Aletha Solter. Ze geeft daarin een prachtige handreiking aan ouders/verzorgers om bij babies respect- en liefdevol om te gaan met het (onvermijdelijke) verdriet/huilen van hun baby. Ik leerde er toen erg veel van en zag hoe heilzaam de adviezen bij mijn zoon uitpakten. Wat ik later las en ook mooi vond was Het einde van de opvoeding van Jan Geurtz. Opvoeden wordt maar al te gemakkelijk het overdragen van je eigen blokkades. Liever niet doen dus, maar hoe moet je dat doen?

   Nog twee boeken uit boeddhistische hoek, namelijk Macht van Thich Nhat Hanh en Boeddhisme zonder geloof van Stephen Batchelor. Het laatste boek bood mij een weg om me te verdiepen in de wijsheid van het boeddhisme vanwege de niet-religieuze interpretatie.Thich Nhat Hanhs analyse van macht is echt mooi en urgent. Hoe macht kracht kan worden en bij kan dragen aan vrijheid en geluk.

   Hartelijke groet en dank voor jullie tips!
   Maria

  • Yvonne

   Nr 1 de meesters van het verre oosten
   2. De sleutel van zelfbevrijding
   3 op vleugelen van licht
   4 twaalf poorten naar de ziel
   5 Luisteren naar dieren
   6 meesters en ingewijden
   7 emed aan gene zijde
   8 chakra werkboek
   9 de alchemist
   10 die gegenwart der meister

   • René Arns

    Hai Yvonne,

    Wow alweer een hele top 10 en ik vroeg alleen maar om je beste boek!
    Super bedankt voor zoveel moois ook namens alle mensen die dit nog lezen.

    Groet,
    René

  • Tom Willemse

   Dank aan iedereen voor al deze mooie boeken tips. Nr. 1 en 2 van bovenstaande top 10 heb ik gelezen.
   De Meesters van het Verre Oosten heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Evenals “De Kracht van het Nu”
   Ik verheug mij op uw nr 3: “De Biologie van de Overtuiging.”
   Al twijfel ik wel om eerst “De nieuwe aarde” te gaan lezen. Aldus een lastige keus 🙂
   Zelf vond ik “De Weg” van Micael Puett en Christine Cross een zeer inspirerend boek.
   Ook vond ik “Autobiografie van een Yogi” een inspiratiebron.

   • René Arns

    Dank je Tom voor je mooie aanvulling!
    Autobiografie van een Yogi heb ik ook gelezen en is inderdaad een zeer inspirerend boek. Hoort zeker ook in dit lijstje thuis.
    Ik ga ook kijken naar De Weg. Ben ik heel benieuwd naar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.